Система BAX® Q7
Система BAX® Q7 виробництва DuPont Qualicon найбільш прогресивна та доступна система для тестування харчової продукції на наявність мікроорганізмів методом ПЦР у реальному часі.
Принцип дії системи BAX® Q7 ґрунтується на сучасному методі виявлення ДНК бактерій у широкому діапазоні зразків від інгредієнтів до готової продукції та змивання з довкілля
- Salmonella.
- E. coli O157:H7.
- E. coli – non-O157 STEC.
- Listeria monocytogenes.
- Род Listeria.
- Enterobacter sakazakii.
- Camp ylobacter.
- Staphylococcus aureus.
- Vibrio.
- Shigella.
- Плісняви та Дріжджі.
Передова технологія Системи BAX® Q7
- Розширені можливості.
- Швидке оброблення даних, менш ніж година для деяких тестів.
- П'ять барвників для виявлення кількох видів в одному пробірці.
- Аналіз для визначення відсутності/наяви, кількісний облік, відмінність між видами.
- Можливість аналізу в режимі ПЦР у реальному часі.
- Сумісність з усіма BAX® дослідженнями.
- Ключовий компонент для створення інтегрованої системи під час тестування харчової продукції.
Перевірені експлуатаційні показники
- Точність — чудова чутливість і специфічність для всіх наборів.
- Достовірність — чіткі та відтворювані результати незалежно від навичок працівника лабораторії.
- Надійність — робота в автоматичному циклі, реєстрація й аналіз даних.
Швидкі результати
- Мінімальна робота руками та використання звичайних лабораторних методів.
- Єдина платформа та протокол циклів дає змогу тестувати зразки за кількома показниками за один прогін.
- Висока пропускна здатність, до 96 зразків за прогін.
Чудова продуктивність
- Попередньо упакована ПЦР суміш у формі таблеток містить внутрішній контроль і інгредієнти для придушення ПЦР інгібіторів.
- Збереження даних тестування в цифровому вигляді для зручного зберігання, друку, пошуку.
Система проста у використанні
Комплект складається з: детектора/ампліфікатора серії Q7, програмного застосунка BAX®, комп'ютера, комплектуючих і витратних матеріалів (термостоти, таймери, блоки для охолодження, дозатори, 960 наконечників 0-100 мкл, 960 пробірок для виділення ДНК, одноразові рукавички).
Основні етапи аналізу
|
|
|
1. Підготовка зразків (лізування клітин із накопичувальної культури) |
2. Ампліфікація та реєстрація |
3. Оцінка результатів |
Тривалість визначення патогенів із використанням системи BAX® Q7
Мікроорганізми
|
Збагачення
|
Лізіс
|
ПЦР
|
Загальний час
|
Salmonella |
16-26 ч
8-24 ч (сирий гів.) |
30 хв |
3.5 год |
20-33 год
<13 год |
E. coli O157:H7 |
8-24 ч |
30 хв |
3.5 год |
11-28 ч |
Шига-токсин продукувальні E. coli (STEC) |
9-24 ч |
30 хв |
55 хв |
11-25 ч |
Listeriamonocytogenes |
24 год |
70 мин |
3.5 год |
29-33 год |
Род Listeria |
24 год |
70 мин |
3.5 год |
29-33 год |
Enterobactersakazakii |
24 год |
30 хв |
3.5 год |
28 год |
Плісняві гриби та дріжджі |
Не треба |
30 хв |
3.5 год |
5 год |
Плісняві гриби та дріжджі |
44 год |
30 хв |
3.5 год |
48 год |
Campylobacter jejuni/coli/lari |
24-48 год |
30 хв |
90 хв |
26-50 ч |
Campylobacter jejuni/coli/lari |
Не треба (за високої асиміл.) |
30 хв |
90 хв |
2.5 ч |
Staphylococcusaureus |
20-22 год |
70 мин |
90 хв |
23-25 ч |
Vibrioparahaemolyticus/vulnificus/cholera |
18-20 год |
30 хв |
90 хв |
20-22 год |