Продавець ТОВ УКРВЕТ розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
295 відгуків
Ветеринарне обладнання та інструменти | Обладнання для тваринництва і птахівництва
Контакти
ТОВ УКРВЕТ
ул. Сеченова 7А, 03127, Київ, Україна
+380 (93) 426-45-45
+380 (67) 426-45-45
+380 (50) 426-45-45
+380 (96) 426-45-45
Мапа
+380 (93) 426-45-45
+380 (67) 426-45-45
+380 (50) 426-45-45

Маркетинг та прибутковість молочного вівчарства

Маркетинг та прибутковість молочного вівчарства

Продукція від овець необов'язково обмежується м'ясом чи вовною. Зростає інтерес до доїння овець та продуктів з овечого молока. У Європі молочне вівчарство є досить поширеним видом підприємництва, і для виробництва молока є спеціально виведені породи овець. Для цих порід немає нічого незвичайного в тому, що вони дають невелику кількість молока щодня. Від виробників овець, зацікавлених у молочному тваринництві, вимагають ретельного відбору тварин з урахуванням молочної продуктивності.

Маркетинг та прибутковість

Основне завдання при створенні підприємств такого типу - об'єднати виробників, переробників та дистриб'юторів. Переробник не може економічно виробляти сир та йогурт без достатніх запасів овечого молока. Для життєздатного підприємства з виробництва сиру необхідно молоко щонайменше від 750 овець. Цього можна досягти, об'єднавши кілька дрібних виробників і продаючи своє молоко одному переробнику. Виробники повинні розуміти, що рентабельність вирощування овець на м'ясо така ж важлива, як і продаж молока. Підбір спеціально виведених порід молочно-м'ясного напряму надають хорошу можливість продавати ягнят та дорослих овець на м'ясо.

Годівля, випас та доїння

Вівці в системах виробництва овечого молока можуть також приносити ягнят. Однак існують відмінності в тривалості часу, перш ніж ягнят забирають від вівцематок. Одна з найпоширеніших виробничих практик — через три дні відлучити ягнят від вівці та вирощувати їх на замінниках молока та кормах, які відповідають віковим групам. У цій практиці овець потрібно доїти двічі на день. Інша практика дозволяє ягнятам бути під вівцематкою протягом 30 днів. У цей період, овець доять лише один раз на день. Нормальна тривалість лактації становить 100 днів. У дійних отарах овець, середня кількість ягнят – 1,5 гол./ рік. Харчування для вівці дуже важливе. Інтенсивний випас може забезпечити більшу частину потреб вівці в енергії та білку. Для підтримки продуктивності та фізичної форми може знадобитися додаткове згодовування очищеної кукурудзи або порівнянного за енергетичною цінністю зерна. У зимові місяці слід згодовувати змішане сіно гарної якості разом із білковим концентратом із вмістом від 16 до 18 відсотків. Сухостійних овець можна утримувати лише на пасовищних кормах. Вівцям може знадобитися додатковий корм протягом останніх чотирьох тижнів перед окотом, особливо під час годівлі їх сіном. Щоб максимізувати виробництво молока і збільшити кількість окотів, овець розводять так, щоб вони залишалися на сухостої протягом коротких періодів часу. Таким чином, вони повинні дотримуватись програми правильного харчування з упором на конституцію тіла. Створення вівцеферми молочного напряму коштує досить недорого за наявності існуючих приміщень. Доїльний зал має бути обладнаний платформами, щоб овець можна було доїти ззаду. Для овець потрібен спеціальний доїльний апарат, який складається з вакуумної системи, пульсаційної системи, доїльних агрегатів та системи транспортування, видачі та зберігання молока.

Розведення

Добре спланована програма розведення є важливою для прибутковості. Вівці є сезонними тваринами і найбільш плідні у вересні, жовтні та листопаді. Довжина світлового дня є ключовим фактором довкілля, що впливає на відтворення вівцематок. Попри свою репутацію, на деякі породи овець довжина світлового дня впливає менше, ніж інші.

Програма здоров'я

Хороший догляд за вівцями необхідний для успішного виробництва молока. У міру збільшення виробництва молока існує можливість виникнення нових проблем зі здоров'ям. Двома поширеними проблемами зі здоров'ям, пов'язаними з харчуванням, є молочна лихоманка та кетоз. Профілактика цих проблем потребує правильного харчування перед окотом та на ранніх етапах лактації. Мастит, або запалення вимені, є проблемою, що безпосередньо пов'язана з поганими методами утримання. Неправильне доїння робить овець схильнішими до маститу. Профілактичні заходи включають гігієну під час доїння, добре організовану вентиляцію, чистоту приміщення та адекватне харчування.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner